Informatii si comenzi:   | 0723615002 | Solicita oferta

Blog

De ce apar scurgeri de ulei la autoturismul tău?

De ce apar scurgeri de ulei la autoturismul tău?
  • Postat in data de: 26-08-2019
  • De: StoAuto.ro
  • 0 comentarii

Bălţile uleioase de pe podeaua garajului sunt un subiect generator de coşmaruri pentru toţi posesorii de maşini. Toţi se gândesc la reparaţii foarte costisitoare. Dacă vehiculul pierde ulei, este important să afli din ce componentă provine şi ce este, de fapt, defect. Bineînţeles, există diferite tipuri de daune - de la cele inofensive, la reparaţii foarte costisitoare. Dacă motorul este afectat, ar trebui să reacţionezi întotdeauna rapid.

Cauzele pierderii de ulei

Maşina pierde cel mai adesea ulei din motor. Motivul este, de obicei, reprezentat de ţevi şi de îmbinări. Deoarece lubrifierea optimă a pieselor individuale ale motorului nu mai este garantată din cauza uleiului insuficient, acest lucru poate provoca pagube costisitoare. O pată sub vehicul poate, de asemenea, să însemne ulei din cutia de viteze, precum şi ulei hidraulic de la servo-direcţie, lichid de frână, combustibil sau apă de răcire. Este important să afli care este fluidul care se scurge.

Dacă maşina pierde ulei de motor, ar trebui să găseşti rapid cauza, pentru a evita posibilele avarii ale motorului. Pentru o orientare rapidă: uleiul de motor este negru şi miroase neplăcut, uleiul de servo este roşiatic, lichidul de răcire este roz sau verde.

O maşină poate pierde ulei şi atunci când acest lucru nu se vede. Lichidul este în interiorul sistemului şi poate fi trecut cu vederea mult timp. Dacă urmăreşti nivelul de ulei al maşinii tale, vei observa că există o problemă atunci când uleiul trebuie completat frecvent.

Ce semne indică pierderea de ulei?

Indiferent de motivul pentru care vehiculul pierde ulei, pierderea acestuia se manifestă în moduri diferite. Cel mai vizibil este atunci când sub maşină se formează o baltă de ulei. Nu se poate recunoaşte direct, la prima vedere, dar este, totuşi, o indicaţie clară, dacă există pete. Dacă nivelul rezervorului de ulei scade rapid sau motorul se supraîncălzeşte, ar putea fi şi acesta un simptom.

Întrucât depanarea poate fi costisitoare şi vulnerabilităţile pot fi diverse, în majoritatea cazurilor ai nevoie de un expert. Acesta caută punctul de scurgere şi determină dacă motorul sau unităţile elimină lichid. Prin urmare, durata şi costul reparaţiei pot fi dificil de estimat fără o inspecţie exactă.

Pentru îmbinările uşor accesibile, care sunt responsabile de pierderea uleiului, timpul de lucru poate fi scurt, iar factura mai mică. La vehiculele mai vechi, unde, de exemplu, toate şuruburile cuvei de ulei s-au desfăcut de-a lungul anilor, este adesea suficient să le strângi, pur şi simplu. Dacă strângerea nu a schimbat situaţia, trebuie schimbate garniturile

O reparaţie a furtunurilor care traversează compartimentul motorului şi pentru care poate fi nevoie să fie îndepărtate alte componente poate fi costisitoare. Este şi mai costisitor dacă maşina pierde ulei de transmisie şi întreaga transmisie trebuie îndepărtată, dezasamblată sau, în cel mai rău caz, înlocuită. Prin urmare, se recomandă să găseşti cel mai bun service.

Fiecare motor are nevoie de ulei. Majoritatea maşinilor mai tinere sunt sigilate (motor, transmisie, diferenţial) şi vor rămâne aşa foarte mult timp. Dar pentru maşinile vechi şi vintage, lucrurile stau diferit: o scurgere mecanică este doar una dintre cele mai comune cauze de pierdere a uleiului. În trecut, garniturile nu erau la fel de durabile ca în ziua de astăzi.

În momentul în care trebuie să schimbi ceva la maşină, recomandam să faci acest lucru utilizând doar piese originale. Chiar şi uleiul trebuie să fie cel original. O altă recomandare este să achiziţionezi garnituri bune, care să etanşeze bine şi care să reziste la temperaturile ridicate la care poate ajunge motorul.

Atunci când mergi cu maşina în service pentru schimbul de ulei, recomandarea noastră este să ai grijă ca specialistul să schimbe uleiul şi nu să îl completeze, pentru că aceasta este o practică des întâlnită, însă deloc benefică pentru maşină.

Verifică des ceea ce se întâmplă sub maşină şi, atunci când apar petele de ulei, vizitează rapid un service pentru a determina de unde provin şi pentru a remedia problema.

Sunt recomandate piesele auto originale, pentru că acestea sunt cele testate şi recomandate de producător sau de firmele partenere cu acesta. Piesele compatibile nu vor fi niciodată la fel de bune şi de durabile. Pentru siguranţa ta şi a pasagerilor, ar trebui să alegi pentru maşină cele mai bune soluţii şi componente, astfel încât să funcţioneze în parametri pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Scrie o recenzie

* Campurile marcate cu * sunt obligatorii